OBLATNE SA BISKVITOM ILI BISKVIT U OBLATNAMA: Fino je kako god ga zvali!


Probajte jedan zanimljiv kolač – oblatne sa biskvitom ili biskvit u oblatnama.
Sastojci:

dvije oblatne
Za biskvit:

9 bjelanjaka
37 dag šećera (kristal)
18 dag margarina
15 dag rezanih oraha
15 dag suhih grožđica
22 dag brašna
od 1 limun (sok)
Za kremu:

9 žumanjaka
27 dag šećera u prahu
20 dag margarina
od naribana korica limuna
Priprema:

Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg, postupno dodajući šećer i limunov sok. Zatim lagano umiješati orahe, grožđice i brašno.
Lim za pečenje (veličine oblatne) prekriti papirom za pečenje i na njega prebaciti pripremljeno tijesto za biskvit.
Ravnomjerno rasporediti tijesto po limu za pečenje i staviti ga u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 180 °C i peći 20 minuta.
U međuvremenu žumanjke i šećer pjenasto izmiješati i kuhati na pari dok se ne postigne potrebna čvrstoća, a zatim dodati na listiće narezani margarin i dobro izmiksati u finu kremu.
Jednu oblatnu (s glatkom stranom dolje) premazati polovicom kreme.
Na premazanu oblatnu položiti ispečeni biskvit i premazati ga drugom polovicom kreme.
Biskvit pokriti drugom oblatnom (s glatkom stranom dolje) i pritisnuti sve prikladnim utegom.
Ostaviti kolač preko noći a zatim ga rezati na željene komade.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar