JAFFA TORTA (bez jaffa keksa): Isproban recept – odlično, a nije prekomplicirano


Sastojci:

Kora:

6 jaja,
24 žlice šećera,
24 žlice brašna,
24 žlice mlijeka,
24 žlice ulja,
prašak za pecivo,
vanilin šećer
Fil i glazura:

2 narandže,
150 g šećera,
100 g čokolade,
100 g džema,
mlijeko,
ulje
Priprema:

Sastojke za koru pomiješati i umutiti. Ispeći koru u kalupu za tortu, peći 45 minuta na 250 °C i pečenu je presjeći na pola (ili peći dvije kore odvojeno, tako da za svaku koristite pola navedenih sastojaka, kako vam je lakše).

Zatim jednu koru premazati džemom, a drugu izdrobiti u zdjelu na sitne komadiće i još dodati dvije zaleđene naerendane narandže, jednu oguljenu, a drugu sa korom.

Sve to preliti sirupom koji napravite tako da prokuhate 150 g šećera u 2 dl vode.

Na koru staviti navedenu smjesu i preliti čokoladnom glazurom koju napravite od 100 gr čokolade, malo mlijeka i ulja.

Izvor: Doznajemo.com

Nema komentara:

Objavi komentar