Banana Split torta / kolač

Sastojci
400 ml slatke pavlake
500 ml mleka
100 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
250 g kisele pavlake
250 g smrvljenog ananasa iz konzerve
oko 30 do 40 komada turskog, običnog pti ber ili graham, keksa ( graham treba oko 24 do 30 )
4 osrednje banane
sok od limuna ( ne mora )
150 g borovnica ( ne mora )
i još
1 banana
desetak jagoda
čokoladni sirup
Priprema
1.

Staviti 400 ml mleka sa šećerom da se kuva a u ostatak razmutiti puding od vanile i kad počne da vri polako sipati razmućen puding,stalno mešajući.
Kuvati dok se ne zgusne.
Staviti providnu foliju preko pudinga ( da se ne stvori korica ) i ostaviti da se potpuno ohladi.
2.

Za to vreme dobro ocediti ananas iz konzerve i pripremiti banane, koje čete iseći na kolutove,poprskati sa limunovim sokom da ne pocrne. ( ako hoćete možete svaku bananu iseći tek kad vam je potrebno da stavite na kremu tako da ne morate da ih pripremite rannije )
3.

Umutiti slatku pavlaku i umutiti zajedno sa potpuno hladnim pudingom,tako što ćete dodavati po malo pudinga u umućen šlag da nemate onih belih grudvica od šlaga ) dodati kiselu pavlaku i sve zajedno umešati, dodati oceđen ananas.Podeliti na 5 podjednakih delova.
4.

U kalup, veličine 20cm X 20cm staviti jedan red keksa, ( ja sam koristila turski keks a vi možete koji god volite, može i sa piškotama ) bez ikakvog umakanja u sok ili mleko i premazati sa petinom fila, staviti četvrtinu od ukupne količine banana i pobacati malo borovnica.,preko opet staviti red keksa, onda fil,banane i borovnice i tako uradite  još dva puta. Kad ste završili sa četvrtim redom  fila stavite preko keks a peti deo fila pokriti sa providnom folijom i ostaviti u frižider. Prekriti tortu sa providnom folijom i ostaviti u frižider preko noći.
5.

Pre služenja premazati sa petim delom fila, iseći bananu i pobacati po filu, oprane i očišćene jagode takođe pobacati po filu i preliti sa čokoladnim sirupom.
6.

Po želji tortu možete premazati sa umućenim šlagom, ali mislim da nema potrebe.
Služi se iz kalupa, ja sam mogla da moju tortu izvadim iz kalupa jer joj se vadi dno.
7.
Prijatno!!!!
Posluživanje
Recept za ovu tortu je iz časopisa Taste of Home No Bake Recipes i ova torta / kolač je pravljen sa malo drugačijim sastojcima, većina koji su instant. Evo lista sastojaka pa ko hoće neka proba i tako:
500 ml smrznutog šlaga ( cool whip )
250 g kisele pavlake ( sour cream )
1 pakovanje od 3.4 oz instant vanilla puding
250 g smrvljenog ananasa ( crushed pineapple )
24 do 30 whole graham crackers
4 banane
izvor www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar