Brzi kolač s bananama i karamel umakom

Pripremom ove slastice uštedjet ćete vrijeme, a okus neće biti umanjen jer banane s keksima u podlozi i finim umakom od karamela proizvest će jedinstven užitak.
Sastojci
150 g Mljevenog keksa Dolcela
80 g maslaca
30 g Kakaa u prahu Dolcela
2 banane
Za karamel umak:
150 g šećera
250 ml mlijeka
Za kremu:
1 Šlag krema vanilija Dolcela
125 ml mlijeka
Priprema
1.
Mljevenom keksu dodajte kakao i promiješajte. Dodajte 6 žlica vode, promiješajte, a zatim dodajte rastopljeni maslac i sve još dobro promiješajte.
2.
Smjesu rasporedite u kalup za pite (3 kom.) Ø 15 cm ili u jedan kalup Ø 24 cm. Smjesu dobro utisnite da dobijete jednoličnu podlogu po dnu i po rubu kalupa. Kalup stavite u hladnjak 20-ak minuta da se podloga dobro stisne.
3.
Banane narežite na ploške i posložite ih po površini keksa.
4.
Za karamel, šećer stavite u posudu i zagrijavajte dok ne dobijete svijetli karamel. Pažljivo prelijevajte mlijekom i kuhajte na laganoj vatri da dobijete umak.
5.
Topao umak prelijte preko banana i ostavite da se ohladi.
6.
Hladnom mlijeku dodajte sadržaj vrećice za kremu i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu. Nanesite je na pitu pomoću slastičarske vrećice.
Posluživanje
Poslužite posuto kakaom u prahu.
Savjet
Za pripremu karamel umaka šećer stavite u tanjem sloju u plitku posudu i pažljivo ga otapajte da ne zagori, a kad dodate mlijeko, lagano ga zagrijavajte uz miješanje da dobijete umak.
izvor www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar