Ferrero rond noir u kućnoj izvedbi

Sastojci
1 pakovanje oblatni za raffaelo
za kuglice
200 g tamne čokolade
50 ml vrhnja za šlag
2 žličice kakao praha
Za kremu
500 g tamne čokolade
300-400 ml slatkog vrhnja za šlag
1 velika žlica kakao praha
za glazuru
200 g tamne čokolade
200 g maslaca
400 g čokoladnih mrvica
Priprema
1.
1 Prvo treba napraviti kuglice. Pomiješati slatko vrhnje sa kakaom , dodati natrganu čokoladu i sve zajedno otopiti napari. Kad se malo ohladi, pomoću male žličice napraviti 108 kuglica (veličine malog lješnjaka), posložiti ih na masni papir i staviti u hladnjak na 1 sat da se posve stvrdnu.
2.
2. Za kremu: pomiješati slatko vrhnje sa kakaom, dodati natrganu čokoladu i otopiti na pari da se dobije glatka krema. Pomoću male žličice napuniti sve polovine kuglica oblatni i u jednu polovinu staviti čokoladne kuglice. slika (slika je od pravljenja rochera ali budući da je postupak isti koristit ću te slike. Pažljivo i brzo (da krema ne iscuri) preklopiti oblatnu, pazeći da bude kuglica na kuglici i ostaviti nekoliko sati da se krema stvrdne. Onda oštrim nožem izrezati oblatnu slika . sad slijedi najdosadniji dio posla – malim škaricama treba odstraniti višak oblatne da se dobiju lijepe kuglice slika . Na svaku kuglicu napiknuti čačkalicu.
3.
3. za glazuru otopiti čokoladu i maslac na pari. Svaku kuglicu uroniti u glazuru, uvaljati u čokoladne mrvice te sušiti upiknuto u običnu oblatnu. (može poslužiti i stiropor). slika Kad se glazura osuši, skinuti čačkalice! Kad se tako suši izbjegnu se tragovi suše nja na čokoladi,
izvor www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar