Sastojci
Tijesto
150 gr oštrog brašna
150 gr margarina
120 gr šećera
1 vrećica bourbon vanilin šećera
3 jaja
1/2 vrećice praška za pecivo
Krema br. 1
150 ml izmiksanih jagoda
200 gr sira mascarpone
25 gr šećera u prahu
100 ml nezaslađenog vrhnja za šlag
3 listića (ili pola vrećice) želatine
1 jušna žlica limunovog soka
Krema br. 2
300 gr sira mascarpone
3 listića (ili pola vrećice) želatine
40 gr šećera u prahu
300 ml nezaslađenog vrhnja za šlag
nekoliko jagoda
Premaz od jagoda
2oo ml izmiksanih jagoda
3 listića (ili pola vrećice) želatine
Za ukrašavanje
200 ml zaslađenog vrhnja za šlag (ili nezaslađenog, ali mu onda dodajte šećer po vlastitom ukusu)
2 dcl soka od jagode
1 vrečica crvenog preljeva za torte
nekoliko jagoda sa peteljkama
po potrebi čokolada za kuhanje
malo ulja
sjeckane pistacije
Priprema
1.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo.
2.
Margarin dobro izradite sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiksajte. U tu smjesu umješajte brašno s praškom za pecivo.
3.
Na dno kalupa promjera 24 cm stavite papir za pečenje, pripremljeno tijesto stavite u kalup, zagladite i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 C 30-tak minuta.
4.
Ohlađeni biskvit prerežite vodoravno na dva dijela.
5.
Za kremu br.1 želatinu otopite u vodi, ocijedite i dodajte izmiksanim jagodama koje ste lagano ugrijali i u koje ste sipali limunov sok.Ohladite.
6.
Mascarpone dobro izmiješajte sa šećerom i zatim dodajte polovicu pripremljenih jagoda sa želatinom i na kraju šlag koji ste napravili od vrhnja.
7.
Manju zdjelu obložite prozirnom folijom i u nju sipajte pripremljenu kremu.
8.
Ostatak jagoda sa želatinom stavite u špricu za tortu i utisnite u sredinu kreme. Kremu ostavite barem sat-dva u frižideru.
9.
Za kremu br.2 namočite želatinu u vodi, ocijedite a zatim ju otopite u malo vrhnja koje ste lagano zagrijali i dodajte u mascarpone.Preostalo vrhnje istucite sa šećerom u čvrsti šlag i umiješajte u mascarpone.
10.
Za premaz namočite želatinu, ocijedite i otopite u zagrijanim izmiksanim jagodama, ostavite da se ohladi.
11.
Prvu polovicu biskvita stavite na tanjur za torte i oko njega stavite obruč.Kremu koju ste hladili u zdjeli stavite na sredinu biskvita.
12.
Skinite foliju, a zatim oko nje premažite biskvit sa polovicom premaza od jagode.
13.
Preko premaza od jagode rasporedite polovicu kreme br.2, i poslažite polovice jagoda ukrug. a zatim premažite drugom polovicom kreme.Preko kreme rasporedite ostatak premaza od jagoda. Zagladite, prekrijte drugom polovicom biskvita i ostavite na hladnom nekoliko sati, najbolje preko noći.
14.
Skinite obruč oko torte. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag.
15.
Na sredinu torte stavite mali okrugli obruč (lagano utisnite u biskvit - ja za ovo koristim onu modlu za raditi krafne) pa ulijte preljev za torte koji ste skuhali u soku od jagoda te ostavite na hladnom da se stisne.
16.
Maknite obruč i oko preljeva cijelu tortu premažite šlagom.
17.
Tortu uokolo posipajte sitno sjeckanim pistacijama.
18.
Tortu sada ukrasite po želji šlagom i čokoladnim jagodama :)
izvor www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar