Čokoladne praline s bademima

Sastojci
Za praline:
60 g oguljenih badema
90 g šećera
60 g maslaca
250 g čokolade (70% kakao)
125 ml Šlaga 5+ Dolcela
1 Rum šećer Dolcela
Za glazuru:
45 g čokolade za kuhanje
45 g mliječne čokolade

Priprema
1.
Bademe narežite na rezance i stavite ih u lim na papir za pečenje te pecite 10 minuta u pećnici na 180°C (dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju).
2.
Na laganoj vatri zagrijte šećer i 60 ml vode i uz lagano miješanje kuhajte dok ne dobijete zlatnu boju. Umiješajte bademe i kuhajte 2-3 minute.
3.
Smjesu izlijte na nauljeni papir za pečenje, lagano je raširite i pustite da se dobro ohladi. Bademe istucite ili ih sameljite u mikseru.
4.
U manjoj posudi otopite maslac. Maknite s vatre, dodajte čokoladu, promiješajte da se čokolada otopi i umiješajte Šlag 5+. Smjesu ohladite na sobnu temperaturu i dodajte joj rum-šećer pa umiješajte krokant od badema.
5.
Od smjese oblikujte 40-ak kuglica.
6.
U posudi na pari otopite posebno svaku čokoladu. Polovicu kuglica upotrijebite za jednu, a drugu polovicu kuglica za drugu čokoladu. Svaku kuglicu umočite u čokoladu do polovice i odložite na papir za pečenje.
Posluživanje
Ohladite u hladnjaku i poslužite.
Savjet
Za pripremu recepta možete upotrijebiti i čokoladu s 99% kakaa.
izvor www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar